regisseur Bjorne Willemsen

Regisseur

Als ik zou moeten kiezen tussen regisseren en acteren dan zou ik kiezen voor acteren, maar dat verschil is niet heel groot meer. Sinds twee jaar ik ook regisseur en dat bevalt me erg goed! Het leuke aan regisseren is toch echt dat je de baas bent over wat je aan het maken bent. Als regisseur bepaal je hoe het eruit gaat zien. Natuurlijk overleg je met de cameraman (DOP genoemd), de lichtman (Gaffer), de editor en de andere departementen maar als regisseur heb je altijd de eindverantwoording. Wanneer je dan ook nog betrokken bent bij de totstandkoming van het script dat je aan het verfilmen bent, dan zie je de plaatjes uit je hoofd tot leven komen en dat vind ik erg tof!

De zoon van Willem tv en film

Bij mijn eerste twee shortfilms heb ik ook de productie op me genomen. Hiervoor heb ik een eigen productiemaatschappij opgericht: De zoon van Willem tv en film. Voordeel hiervan is dat je als producent ook nog eens de hele crew samen kunt stellen. Je kunt dus zelf bepalen met wie je werkt. Zo ontstaat er een soort familie met wie je steeds weer samenkomt om iets moois te maken. Dat maakt het allemaal nog veel leuker.

Verschillende films, verschillend genre

Inmiddels heb ik drie korte films geregisseerd. Vluchtig, OVER en Posse S. Drie totaal verschillende films in totaal verschillende genres. Science Fiction, Musical en Actie. De oorzaak van deze verschillende genres ligt in het feit dat alle drie de films zijn gemaakt in het kader van een filmwedstrijd genaamd 48 hour film project. Een wedstrijd waarbij je met drie verplichte elementen binnen 48 uur een film moet maken in een genre dat bepaalt wordt door middel van het trekken van lootjes. Vandaar dus de drie genres. Mijn eigen filmsmaak ligt tussen arthouse, komedie, drama en romantiek. Iets heel anders dan mijn eerste films. Mijn volgende film dient dan ook niet in het kader van een wedstrijd te worden gemaakt maar gewoon op eigen initiatief. Ideeën hiervoor heb ik al.

Regisseur van de film Vluchtig

Hieronder kun je mijn eerste film Vluchtig zien. Ik was erg blij met mijn acteurs voor deze film. Met Jet Pagnier en Marc Tielemans, de twee ouders in de film, had ik als acteur al eerder op een professionele set gestaan en dat klikte goed. Merlijn Remmig, de zoon, was mij in meerdere korte films al opgevallen maar ik had nog niet eerder met hem samen gewerkt, dus het werd hoog tijd. Liz Vergeer, de dochter, kende ik van het televisieprogramma “Wie Goed Doet”. Hierin speelde ze mijn dochter. Ik was direct gecharmeerd van haar. Toen ik besloten had om deze film te gaan maken heb ik direct Liz’ ouders benaderd. Ik wilde haar hoe dan ook in mijn eerste film. Liz maakte haar filmdebuut en daar ben ik best trots op. Ik denk dat jullie haar nog veel vaker zullen gaan zien op televisie en op het witte doek!

Bewaren

Vluchtig / Hide & Seek from De zoon van Willem TV en Film on Vimeo.

Lees meer over mijn werk als acteur of als trainingsacteur of als presentator.