POSTER

Een familie arriveert in een landhuis om het weekend te ontspannen. Nadat papa de kinderen heeft verteld dat hij verstoppertje met ze zal spelen, probeert mama papa te verleiden voor een ander spel. Terwijl de ouders zich op elkaar richten, wordt het spel voor de kinderen serieuzer dan ooit tevoren.

Genre: Science Fiction.
Speelduur: 06:19 minuten

48 hour filmproject Utrecht 2015

 • Gewonnen:
  Best Music
 • Genomineerd:
  Speciale vermelding voor Actrice Liz Vergeer
 • Best Sound Design
 • Best use of Prop
poster-met-titels-zonder-logos kleine versie

Na het plotseling overlijden van hun ouders nemen drie zussen hun intrek in het ouderlijk huis. Ze maken de afspraak om van de sexy tuinman, die nog door hun ouders is aangenomen, af te blijven. Dan zegt een van de zussen dat ze dat niet meer kan...

Genre: Musical
Speelduur: 07:04 minuten

48 hour filmproject Amsterdam 2016

 • Gewonnen:
  Audience award
  Best Poster
TAP filmposter

Een enigszins vreemde jongedame gaat een dansauditie doen. Wanneer de miscommunicaties zich opstapelen voelt de begeleidende zus de noodzaak om op een nogal rigoureuze manier voor haar jonge zus op te komen.

Genre: Dark Comedy
Speelduur: 07:03 minuten

48 Hour filmproject Nijmegen 2019

 • Gewonnen:
  Audience award
  Best Gelderse Film
  Best Music
  Best Production Design
  3e  plaats Best Film
  2e plaats Best Poster
 • Genomineerd:
  Best Actor
  Best Actress
  Best Acting ensemble
  Best use of Character
  Best use of Prop
  Best Writing
  Best Director (Bjorne Willemsen)

Regisseur Bjorne

De eerste keer dat ik als regisseur op de set stond, was in 2015. Zoals gewoonlijk voordat er gefilmd wordt, riep de opnameleider: “Camera!” En de cameraman riep: “Loopt!” De opnameleider: “Geluid”.
En de geluidsman: “Loopt!” En daarna bleef het stil... Iedereen op de set stond te wachten op het moment dat ik als regisseur “En… actie!” zou roepen.

Pas na een paar seconden stilte daalde het in dat dat dus míjn taak was… “Oh ja, dat mag ik nu doen! En… actie!” Haha!​

Op de set staan vind ik een van de allerleukste dingen in het leven. Als acteur vind ik dat al tof, maar als regisseur mag ik ook nog eens bepalen wat er gebeurt en staat het hele team van creatieve talenten op die set in dienst van wat ik in mijn hoofd heb. Hoe vet is dat?!

Bijna alle producties waarvoor ik optrad als regisseur, heb ik ook nog eens zelf geproduceerd, wat inhoudt dat ik zelf het team heb samengesteld. Een film te mogen maken met allemaal mensen die kwaliteit leveren en die ik ook nog eens graag mag, dat is een genot om te doen! Lange draaidagen
betekenen dan niks, want ik geniet. En terwijl ik dit voor mijn website opschrijf, vraag ik me af waarom ik dit dan niet vaker doe…

Als regisseur bepaal ik hoe datgene wat we filmen, eruit gaat zien. Natuurlijk overleg ik met de cameraman (DOP genoemd), de lichtman (Gaffer), de editor en de andere 'departementen', maar als regisseur heb ik de eindverantwoordelijkheid. Wanneer ik dan ook nog betrokken ben bij de totstandkoming van het script dat ik wil verfilmen, dan zie ik tijdens het filmen de beelden die ik in mijn hoofd had, tot leven komen. Dat vind ik magisch!

Voor het produceren van films en video’s heb ik een eigen productiemaatschappij opgericht: ‘De zoon van Willem tv en film’. Deze naam komt voort uit mijn achternaam (‘Willemsen’ = ‘Willemszoon’). In het beeldmerk zie en hoor je mijn zoon Yannik.

Scroll naar boven