Presentator Bjorne

Presenteren is een professie op zich. Een presentator dient vaak behoorlijke lappen tekst uit zijn hoofd te leren. Daarnaast dient hij deze direct ook op camera te brengen alsof hij rechtstreeks tegen de kijker praat. Presenteren houdt echter veel meer in dan alleen op camera een tekst brengen. Een professioneel presentator moet namelijk in staat zijn om te anticiperen op wat er om hem heen  gebeurt en interactie met zijn omgeving  hebben terwijl hij toch zijn tekst brengt alsof hij die ter   plekke verzint. Dankzij mijn ruime ervaring als trainingsacteur en mijn ervaring in improvisatietheater beheers ik de kwaliteit om te registreren wat er om mij heen gebeurt en daarop te reageren. Voordeel daarvan is dat ik, ondanks eventuele afleidende zaken om mij heen, toch op een natuurlijke wijze de tekst kan brengen die in het script staat.

In het verleden heb ik een aantal mooie videoseries mogen presenteren zoals een interne serie over cyberveiligheid voor het Ministerie van Defensie, een interne serie over leiderschap voor de  Marechaussee en ook heb ik een grote serie online video’s voor Kunstofplatenshop.nl gepresenteerd.  Voor deze video’s diende ik vaak grote lappen tekst uit mijn hoofd op camera te brengen.

Doordat ik mij sinds 2020 online ben uit gaan spreken over dat wat er allemaal in de maatschappij mis gaat ben ik in beeld gekomen bij het online nieuwskanaal BLCKBX van Flavio Pasquino. In 2022 heb ik met heel veel plezier een tijd een aantal van hun driewekelijkse nieuwsuitzending BLCKBX  today mogen presenteren. Dit was een totaal andere manier van presenteren aangezien dit live  uitzendingen waren. Voor mij een mooie kans om veel te leren. Voor sommige onderwerpen was er soms maar weinig voorbereidingstijd en dat maakte elke uitzending weer een uitdaging. Erg leuk om  te doen. Toch was dit niet de juiste plek voor mij. Ik focus mij in mijn dagelijkse leven vooral op wat  goed gaat en kijk geen nieuws terwijl het voor het presenteren wel belangrijk is dat je op de hoogte bent van alles wat speelt. Daarnaast ben ik veel meer geïnteresseerd in mensen dan in wat ze hebben  ontdekt of welk gevaar ze zien.

Scroll naar boven