fbpx
Presentator Bjorne Willemsen

Presentator

Presenteren is een vak op zich. Je dient als presentator vaak behoorlijke lappen tekst uit je hoofd te leren. Daarnaast dien je deze direct ook op camera te brengen alsof je rechtstreeks tegen de kijker praat. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Door het gebruik van een autocue kan het presenteervak soms gemakkelijker gemaakt worden. Toch is het vaak niet mogelijk om met een autocue te werken. Juist dan zie je welke presentators ervaren zijn en welke niet. Ik kan met recht zeggen dat ik een ervaren presentator ben die met overtuiging grote stukken tekst rechtstreeks op camera kan brengen.

Presenteren houdt echter veel meer in dan alleen op camera een tekst brengen. Als presentator moet namelijk in staat zijn om te anticiperen op wat er om hem heen gebeurt en interactie met zijn omgeving te hebben terwijl hij toch zijn tekst brengt alsof hij die ter plekke verzint. Dankzij mijn ruime ervaring als trainingsacteur en in improvisatietheater beheers ik het om te registreren en te reageren op wat er om mij heen gebeurt. Ondanks eventueel afleidende zaken kan ik toch de toch de tekst brengen die in het script staat.

Vaste presentator voor verschillende videoseries

Dat ik die kwaliteiten in huis heb blijkt uit het feit dat ik voor verschillende videoseries de vaste presentator ben. Voor het Ministerie van Defensie presenteer ik een interne serie over cyberveiligheid en voor de Marechaussee ben ik de vaste presentator voor een serie interne filmpjes over leiderschap. Daarnaast heeft ook Kunstofplatenshop.nl mij vastgelegd voor een grote serie online video’s. Kunstofplatenshop.nl is, je raadt het waarschijnlijk al, een leverancier van kunststof platen. In deze video’s ben ik de handyman die uitlegt hoe je het beste met hun producten kunt werken.

Wil je meer van mij zien? Ga dan naar mijn showreelpagina of scroll naar beneden.

Klik hier om meer te weten te komen over mijn werk als trainingsacteur.

Zie hieronder mijn presentatiereel en oordeel zelf.