Presentator Bjorne Willemsen

Presenteren is een professie op zich. Je dient als presentator vaak behoorlijke lappen tekst uit je hoofd te leren. Daarnaast dien je deze direct ook op camera te brengen alsof je rechtstreeks tegen de kijker praat. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Door het gebruik van een autocue kan het de presentator soms gemakkelijker gemaakt worden. Toch is het vaak niet mogelijk om met een autocue te werken. Juist dan zie je welke presentators professioneel zijn en welke niet. Ik kan met recht zeggen dat ik een professioneel presentator ben die met overtuiging grote stukken tekst rechtstreeks op camera kan brengen. Zoals bijvoorbeeld in deze video over het nieuwe Pieter Baan centrum.

Presenteren is meer dan tekst brengen

Presenteren houdt echter veel meer in dan alleen op camera een tekst brengen. Als professioneel presentator moet je namelijk in staat zijn om te anticiperen op wat er om je heen gebeurt en interactie met zijn omgeving  hebben terwijl je toch je tekst brengt alsof je die ter plekke verzint. Dankzij mijn ruime ervaring als trainingsacteur en mijn ervaring in improvisatietheater beheers ik de kwaliteit om te registreren wat er om mij heen gebeurt en daarop te reageren. Voordeel daarvan is dat ik, ondanks eventuele afleidende zaken om mij heen, toch op een natuurlijke wijze de tekst kan brengen die in het script staat.

Presentator voor verschillende videoseries

Dat ik die kwaliteiten in huis heb blijkt uit het feit dat ik voor verschillende videoseries de vaste presentator ben. Voor het Ministerie van Defensie presenteer ik een interne serie over cyberveiligheid en voor de Marechaussee ben ik de vaste presentator voor een serie interne filmpjes over leiderschap. Daarnaast heeft ook Kunstofplatenshop.nl mij vastgelegd voor een grote serie online video\’s. Kunstofplatenshop.nl is, je raadt het waarschijnlijk al, een leverancier van kunststof platen. In deze video\’s ben ik de handyman die uitlegt hoe je het beste met hun producten kunt werken. Als professioneel presentator kan ik dus ook kunststofplaten bewerken. 😉

Wil je meer van mij zien? Ga dan naar mijn showreelpagina of scroll naar beneden.

Klik hier om meer te weten te komen over mijn werk als trainingsacteur.

Zie hieronder mijn presentatiereel en oordeel zelf.

Scroll naar boven