fbpx
acteur Bjorne Willemsen


Acteur Bjorne Willemsen

Welkom op de pagina van acteur Bjorne Willemsen. Acteren is al sinds mijn jeugd mijn grote passie en sinds tien jaar mijn core-business. Ook al doe ik naast het acteren veel andere dingen die ik erg kan waarderen, toch word ik het meest gelukkig van acteren, en dan met name het, zoals ik het noem, creatief acteren.

Ik word als acteur regelmatig geboekt voor een commerciële opdracht wat inhoudt dat je rol in dienst staat van een product, bedrijf of service. Natuurlijk komt hier inleving en spel bij kijken, het is echter van ondergeschikt belang. Als het plaatje maar klopt en de boodschap overgebracht wordt dan is het eigenlijk al goed. Juist daarom vind ik dat minder interessant om te doen. Het betaalt mijn boterham maar is niet bevredigend voor mij als acteur.

Creatief acteur

Met creatief acteren bedoel ik het acteren waarbij ik uitgedaagd wordt om iets neer te zetten. Waar ik niet alleen een poppetje ben die een product of dienst aanprijst maar waar ik alle ruimte krijg om de rol neer te zetten zoals ik het voel.  Om die reden geven deze opdrachten veel meer voldoening.

Improvisatieacteur

Een van mijn specialiteiten is improvisatie oftewel impro. Impro houdt in dat je speelt op basis van vooraf ontvangen input en dat het verhaal verder tijdens de scene of voorstelling ontstaat. Mijn ervaring hierin heb ik opgedaan in het theater. Met Improtheatergroep YMPROV heb ik tijdens festivals tientallen voorstellingen gespeeld waarbij het publiek iets mocht roepen, wat dan als basis werd gebruikt voor de voorstelling. Dit is vergelijkbaar met het televisieprogramma De Lama’s. De setting is gegeven en als acteur reageer je tijdens de scene op wat er gebeurt.

Ook op televisie heb ik aan enkele Candid Camera programma’s meegewerkt, zoals “Zoete Wraak” en “Dat is toch niet normaal?” Eigenlijk zijn alle candid camera programma’s op basis van impro. Erg leuk om te doen, juist omdat je niet weet wat er gaat gebeuren en dat alles vooral op gevoel moet gaan.

Scripted Reality

Scripted Reality is een genre dat pas sinds enkele jaren voet aan de grond heeft gekregen op de Nederlandse televisie. Dit genre houdt in dat je op basis van een script zonder vaststaande teksten een scene speelt. Er zijn een aantal dingen die gezegd dienen te worden in verband met het verhaal maar verder ben je vrij in je tekst. De populaire jeugdserie Brugklas, waar ik een seizoen een vaste rol in had, is hier een goed voorbeeld van. Als acteur vind ik het heel erg leuk om te doen omdat ik hou van dat snelle werken. Het is echter wel van belang om met een goed team te werken met goede tegenspelers. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval.

Acteur in een musical

In het theaterseizoen (2017-2018) acteerde ik voor het eerst in een musical: Plaza Patatta. Mijn rol was die van Papa Hans, de vader van Luna (Sylvana Oosterhoff) en Lotte (May Hollermann, bekend van de populaire tv-serie Brugklas).

Klik voor het CV of de showreels van acteur Bjorne Willemsen? Voor de showreels kun je ook naar beneden scrollen.

Terug naar home.

De foto bovenaan deze pagina is gemaakt door Patrick van Beek van Patrick van Beek fotografie. Check die site!